Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Pannónia kincse szőlő származása:pannonia kincse szolo

Poczik Ferenc magánnemesítő 1942-ben Budakeszin állította elő a Szőlőskertek királynője muskotály szőlő és a Cegléd szépe szőlő keresztezésével.
 

Pannónia kincse szőlő gyümölcse:

Fürtje éretten nagy, vállas, kocsányzata szívós, a fürtnyél középhosszú, vastag es egyenletesen vastagodó. A bogyója nagy, ovális, fehéres sárga színű, gyéren pontozott, alig hamvas, héja középvastag, közepesen erős es tartós, húsa ropogós, lédús, kellemes ízű. 
 

Pannónia kincse szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erőteljesen növő, kevés számú, fél mereven álló vesszőkkel. Vesszeje középvastag, hengeres, sárgásbarna (a csomó es a szártag egyező színű), csupasz, pontozott es csíkos, alig hamvas és alig barázdált. Levele középnagy, ötszögletű, osztott. Karéjainak száma határozottan 5.
 

Pannónia kincse szőlő kártevői, betegségei:

rügyei fagyérzékenyek, de kisebb fagyoknál, ha a farügy elfagy, mellék rügyei termést hoznak. Szárazságot elviseli. Bogyói nem vagy alig rothadnak. Peronoszpórára, lisztharmatra is érzékeny.
 

Pannónia kincse szőlő hasonneve:

Pannónia

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve